BOOK REVIEW: Andrew S. Natsios, Andrew H. Card Jr., Transforming Our World: President George H. W. Bush and American Foreign Policy, Lanham, Rowman & Littlefield Publishers, 2021

Andrew S. Natsios este profesor universitar la „Bush School of Government and Public Service de la Texas A&M University și Scowcroft Institute of International Affairs”. În prezent, este președinte al „Comitetului Consultativ al programului pentru HarvestPlus”, care face parte din Grupul consultativ pentru cercetarea agricolă internațională, și membru al Fellow of the Michael E. DeBakey Institute for Comparative Cardiovascular Science and Biomedical Devices la Texas A&M College of Veterinary Medicine & Biomedical Sciences. Anterior, a fost profesor distins în practica diplomației la Walsh School of Foreign Service de la Georgetown University (2006-2012).

Andrew H. Card Jr., a fost decan al Franklin Pierce University. Înainte de aceasta, Andrew H. Card a ocupat funcția de director executiv al Office of the Provost și vicepreședinte pentru afaceri academice la Texas A&M University din august 2013 până în decembrie 2014. A ocupat funcția de decan interimar al Școlii Bush de Guvernare și Servicii Publice la Texas A&M din iulie 2011 până la întoarcerea lui Dean Ryan Crocker din serviciul ca ambasador al SUA în Afganistan la 1 august 2013. A fost numit CEO interimar în 2020 în cadrul George & Barbara Bush Foundation.

La începutul anului 2021, cei doi au depus o muncă editorială și de cercetare colectivă, pentru a publica volumul „Transforming Our World: President George H. W. Bush and American Foreign Policy”.

„Transforming Our World: President George H. W. Bush and American Foreign Policy” urmărește perioada de la prăbușirea Uniunii Sovietice până la Războiul din Golf, când președinția și administrația lui George H. W. Bush s-a ocupat de provocările de politică externă care au construit noua ordine post-Război Rece pentru o nouă generație.

Cartea de față reunește o colecție distinsă de practicieni de politică externă – cu o amplă experiență – care au participat la desfășurarea evenimentelor internaționale ca parte a administrației Bush pentru a oferi o perspectivă din interior a acelor persoane însărcinate cu realizarea acestora.

Andrew S. Natsios și Andrew H. Card Jr. aduc o lumină nouă analizând rolul președintelui Bush în evenimentele mondiale din acea perioadă istorică, stilul său de diplomație, organizarea și funcționarea echipei sale de politică externă, consecințele deciziilor sale și abilitățile în privința conducerii.

Într-o perioadă în care vechea ordine post-Al Doilea Război Mondial condusă de americani se erodează sau chiar se prăbușește, această carte reamintește cititorilor diferența pe care o poate face conducerea americană în lume și modul în care un președinte poate gestiona o politică externă de mare succes.

AUTOR: Ana-Alexandra UȚĂ