BOOK REVIEW: Jonna Nyman, The energy security paradox: rethinking energy (in)security in the United States and China, Oxford, Oxford University Press, 2019

Inacțiunea politică împotriva schimbărilor climatice a fost în prim-planul știrilor în 2019, mai ales după ce milioane de studenți din întreaga lume au intrat în grevă și au protestat în martie anul acesta.

În „The energy security paradox”, Jonna Nyman analizează una dintre principalele preocupări cu care se confruntă acțiunea împotriva schimbărilor climatice: energia combustibililor fosili.

Nyman sugerează că accentul pe preocupările energetice pe termen scurt este superficial și împiedică, de fapt, acțiuni care vor reduce utilizarea combustibililor fosili sau vor pregăti lumea pentru nesiguranța creată de schimbările climatice.

După cum subliniază Johannes Kester în recenzia sa, această carte este o lectură convingătoare și ne îndeamnă să fim mai critici cu privire la ceea ce fac factorii de decizie politică cu privire la schimbările climatice – mai ales în numele securității energetice.

AUTOR: Ana-Alexandra UȚĂ