Centrul de Studii Euro-Atlantice ”Prof. Univ. Dr. Constantin Bușe” din cadrul Facultății de Istorie – Universitatea din București a organizat Conferința Națională de Istorie Globală și Relații Internaționale în Sec. XX-XXI
Vineri, 6 decembrie, Centrul de Studii Euro-Atlantice ”Prof. Univ. Dr. Constantin Bușe” din cadrul Facultății de Istorie – Universitatea din București a organizat Conferința Națională de Istorie Globală și Relații Internaționale în Sec. XX-XXI.
Punând accent pe studiul proceselor care transcend și conectează în același timp regiuni, națiuni și civilizații, istoria globală se concentrează pe comparații, conexiuni și procese de integrare globală. Astfel, aplicarea acestei viziuni a reunit o serie de istorici, specialiști și cercetători de renume din cele mai importante centre și instituții universitare și de cercetare din țară.
În deschiderea conferinței, domnul prodecan și director al Centrului de Studii Euro-Atlantice „Prof. Univ. Dr. Constantin Bușe”, Lect. Univ. Dr. Bogdan Antoniu, cât și domnul decan al Facultății de Istorie – Universitatea din București, Conf. Univ. Dr. Matei Gheboianu au vorbit audienței prezente despre importanța organizării unor astfel de evenimente dedicate prezentării, networking-ului și continuării studiului privind educația și studiile care analizează dimensiunilor legate de metodele și instrumentelor de cercetare necesarecare să ofere oportunitatea pentru inovație metodologică românească în această arie nouă de investigare științifică.
Conferința a fost structurată în paneluri ce au cuprins prezentării ale unor teme din domeniul istoriei globale, istoriei relațiilor internaționale, diplomației și politicii externe, istorie regională.
De asemenea, tinerii cercetări masteranzi și doctoranzi au avut secțiuni dedicate special pentru, prezentându-și rezultatele temelor de interes academic din domeniu.
Moderatorii din cadrul acestora au fost: domnul profesor Lect. Univ. Dr. Bogdan Antoniu, doamna profesor Lect. Univ. Dr. Mihaela Mustățea și domnul profesor Conf. Univ. Dr. Alexandru-Murad Mironov.
Înclinăm cele mai sincere gânduri de mulțumire și apreciere pentru inițiativă profesorilor din cadrul CSEA care au făcut posibilă organizarea acestei inițiative științifice deosebite!
Mii de mulțumiri staff-ului care a ajutat la organizare pe tot parcursul evenimentului!